Hoe vechten we tegen onze slechte gewoontes? Hoe veranderen we wat we doen en hoe kan Emindbrowser daarbij helpen?
Als we onze situatie willen verbeteren, dan moet er ook iets veranderen. Maar hoe weten we nu hoe we een probleem kunnen verbeteren?
We hebben het allemaal waarschijnlijk wel meegemaakt, we liggen te peinzen over een probleem en we gaan telkens dezelfde dialoog met onszelf aan. Op het einde van de rit vergeten we wat we gisteren concludeerden en we beginnen de innerlijke dialoog opnieuw.
Het voelt aan als een vicieuze cirkel, die ons uiteindelijk uitput tot we de hoop verliezen.
Als je jezelf vraagt wat jou kan motiveren om de dingen te doen waar je misschien minder zin in hebt, weet je dan het antwoord?
En is dat wel degelijk het geval? Hoe goed kennen we onszelf?
Problemen die kunnen opgelost worden met 1 universele oplossing zijn zeldzaam, en de problemen in ons leven zijn daar vaak zeker geen deel van. Een computer die een universele oplossing probeert toe te passen op jouw leven is dan ook niet het recept voor een succesvolle begeleiding. De mens is een betere problem-solver. Maar om complexe problemen in ons persoonlijk leven succesvol te kunnen oplossen hebben ook wij voldoende “input” nodig.
Het is dus waardevol om onze gedachten, gedrag en gevoelens te kunnen bijhouden, en hier achteraf opnieuw inzicht in te kunnen krijgen. eMindBrowser werkt hierbij als een tool die ons niet de oplossing geeft, maar het eenvoudig maakt om gedachten, gedrag en gevoelens te kunnen opvolgen en het daarna makkelijke maakt met behulp van slimme algoritmes om hiertussen de relevante informatie terug te vinden. eMindBrowser maakt het zo makkelijk om gestructureerd aan zelfreflectie te doen om onszelf beter te leren kennen.
We staan er niet alleen voor
Ik had deze tool gemaakt voor mezelf. Het was nooit mijn bedoeling om deze tool met anderen te delen. Ik leerde mezelf beter kennen en wist proactief wanneer een probleem zich kon voordoen en wat ik kon doen om het tegen te gaan. Ik wilde het nog een stapje verder nemen. Ik ging naar een psycholoog en gaf hem een uitgebreide samenvatting met mijn bevindingen onderbouwd met verwijzingen naar bepaalde momenten.
In nog geen vijf minuten zag de psycholoog een achterliggende oorzaak in de positieve triggers (wat je kan doen om het probleem tegen te gaan) en negatieve triggers (als dit gebeurt, dan is de kans groot dat het probleem zal optreden) die ik nooit zelf zou ingezien hebben. Ik was er zo in verdiept en te veel bij betrokken waardoor ik een “narrow view” had. Het was een enorm fascinerende ervaring om een externe persoon een kijkje te geven in mijn brein en mij uit te dagen op mijn gedachten en ideologie.
~ Jacob