Tutorial

Installatie

eMindBrowser kan geïnstalleerd worden vanuit de Google Play Store, maar is ook toegankelijk vanuit de webbrowser zonder installatie.

Binnenkort wordt eMindBrowser ook beschikbaar op de Apple Store.

Google_Play_Store_badge_EN

Dagboek

Op deze pagina reflecteer je over jouw gedachten, gevoelens en gedrag i.v.m. jouw probleem. Je kan de vragen veranderen door te drukken op de potlood in de bovenste balk.

Probeer om de vragen zodanig in te stellen zo dat je gestimuleerd wordt om na te denken over jouw probleem.

Screenshot_1665869847
Screenshot_1665870375

Onderzoek

De antwoorden die zijn ingevuld in het dagboek kunnen in het “onderzoek” venster worden teruggevonden. Deze antwoorden kunnen veel nuttige informatie bevatten, maar ook informatie van minder belang.

Bijvoorbeeld, soms willen we enkel de informatie zien die ons kan helpen om een patroon te vinden tussen goede dagen en slechte dagen.

 

Dit kan in de eerste plaats gedaan worden via de opties onder de “Filter opties” knop.

 

Deze filters maken het mogelijk om bijvoorbeeld enkel de dagen te bekijken waarop we hadden aangegeven dat we een goede dag hadden.

Bijvoorbeeld, toon enkel de entries waarbij het antwoord op “heb ik vandaag voldoende bewogen” en “voelde ik mij goed vandaag” zijn aangevinkt.

 

Ja/nee vragen en multiple-choice vragen zijn het makkelijkst om mee te filteren, het is dan ook waardevol om deze toe te passen in het dagboek venster.

Als je bijvoorbeeld wilt stoppen met roken, dan kan het nuttig zijn om een ja-nee vraag zoals “Heb ik vandaag gerookt?” toe te voegen.

Screenshot_1665869864
Screenshot_1665869900

Bevindingen

Dit scherm is een plaats waar je kan denken. Je kan hier schrijven over: ideeën, mogelijke oplossingen, jouw denkprocess, …
Het komt vaak voor dat gebruikers hier een samenvatting van hun triggers maakt. Met triggers worden patronen bedoeld die worden vastgesteld tussen goede en slechte dagen. Je kan bijvoorbeeld schrijven over wat jij denkt dat het probleem veroorzaakt en wat je reeds geprobeerd hebt om het probleem op te lossen / te vermijden. Dit kan dan een houvast bieden later of een steunmiddel tijdens je volgende gesprek met je begeleider.

Screenshot_1664532104

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *